Cum mierea te ajută la slăbit. Rețeta simplă care arde. colăceii de grăsime
news

Deși conține multe calorii, mierea este un ingredient și al rețetelor pentru curele de slăbire.

Cura de slăbire cu scorţişoară şi miere de albine

Cum ajută la slăbit amestecul de scorţişoară cu miere de albine?

Administrat în mod regulat, acest amestec duce la pierderea în greutate și previne depunerea de grăsimi în organism. Ajută la reducerea senzației de foame şi scade apetitul pentru alimente dulci. Reglează activitatea pancreasului, prelungind starea de saţietate, participând în procesul de ardere a grăsimilor şi prevenind formarea în exces de ţesut adipos.

Pentru a  urma această dietă aveţi nevoie numai de trei ingrediente: scorţişoară, miere şi apă.

Ingrediente

  • jumătate de linguriţă de scorţişoară pudră (ceylon);
  • linguriţă de miere naturală;
  • cană cu apă (250 ml.)

Mod de preparare

Într-un vas se spune scorţişoara, se adaugă cana cu apă fierbinte. Se lasă la opărit 15 minute, iar după ce amestecul s-a răcit se adaugă şi mierea. Bea o jumătate de cană dimineaţa, cealaltă jumătate seara, de preferat cu jumătate de oră înainte de a lua masa sau de a te culca. După preferinţe se pot mări cantităţile, astfel că poţi bea mai mult din amestec pe parcursul unei zile. Cura de slăbire cu scorţişoară şi miere poate fi ţinută pe o perioadă de 2 săptămâni, iar dacă este necesar, poate fi reluată după o pauză de o lună.

Precauţii şi contraindicaţii

Scorţişoara este contraindicată în cazul femeilor însărcinate şi femeilor care alăptează, bolnavilor de ulcer, copiilor cu vârsta sub 2 ani şi persoanelor alergice la acest condiment. De asemenea, administrarea îndelungată a scorţişoarei de către persoanele diabetice poate duce la creşterea riscului de hipoglicemie sau la scăderea semnificativă a nivelului de zahăr din sânge. Este bine de ştiut că scorţişoara interacţionează cu medicamente pentru scăderea glucozei sau cele de subţiere a sângelui. Persoanele cu probleme hormonale vor consulta medicul înainte de administrarea internă a condimentului.

Sfaturi practice

Prin gătire, scorţişoara devine amară. Adăugaţi-o la sfârşit.